top of page
  • Anna B Inredning

3 tips på hur du skapar ett stilfullt hem på liten yta

Använd dig av ljusa färger, de skapar en känsla av mer rymd än mörkare kulörer, och ljusa färger behöver såklart inte bara betyda vitt. Beiget, ljust grått, ljusblått eller annan ljus kulör ger en harmonisk och fin bas.


Använd hela väggytan upp till taket. Är det ont om plats eller förvarning? Sätt upp överskåp precis under taket i hallen för det du inte använder dagligen. Hyllor över dörrar kan också ge extra förvaring. I köket kan man med fördel sätta skåp hela vägen upp till taket. Om du har en bokhylla, tänk även där hela vägen upp till taket, och håll gärna bokhyllan i samma kulör som väggen för en luftigare känsla i rummet.


Övermöblera inte, mycket möbler på liten yta gör att rummet eller bostaden känns mindre. Fundera kring vad som är viktigast för dig i ditt hem och fokusera på det när du väljer inredning. Är det viktigt att ha plats för stora middagar, då får kanske soffan bli en mindre variant, eller så är avkoppling det viktigast och därmed kanske soffan som får ta plats.Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page