top of page
  • Anna B Inredning

Att inreda ett tonårsrum

När de små bli äldre och blir tonåringar börjar det kanske bli dags att uppdatera deras rum från lekrum till ett rum med plats för läxor, kompisar och avkoppling.


Tapeten med superhjältar kanske ska bytas ut? Eftersom det också är ett sovrum kan det vara idé att låta färgerna gå i en blå, grå eller grön skala, då dessa skapar lugn, harmoni och trygghet. Samtidigt kan det vara klokt att se hela hemmet som en helhet och därför även ta hänsyn till de färger som är genomgående på väggarna i övriga hemmet när ni väljer kulör till tonårsrummet.


Förvaring är alltid bra, så även i ett tonårsrum. Att kombinera en låg byrå under en öppen bokhylla ger en bra möjlighet till att hålla rummet iordning, då det går snabbt och lätt att städa undan oönskade saker i byrån samtidigt som bokhyllan ger ett ombonat intryck. En sittpuff med förvaringsmöjligheter i där kuddar och plädar lättkan stuvas undan kan också vara en möjlighet att skapa ordning i rummet.


Satsa på en bra skrivbordsstol. Precis som vid ett hemmakontor är ergonomi viktig, och kanske kan man underlätta vid läxläsningen genom att införskaffa en ordentlig arbetsplats med ett skrivbord och en bra skrivbordsstol. Glöm inte skrivbordslampan, viktigt då taklampan inte alltid ger ett bra arbetsljus!


Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page