top of page
  • Anna B Inredning

Belysningstips och trender

Hösten är fantastisk med alla otroligt vackra färgkombinationer som naturen bjuder på. Men med hösten kommer också mörkret, och även om det är mysigt att få tända ljus på kvällarna kan det ibland kännas som att det aldrig riktigt blir ljust dagar då himlen är alldeles grå och regnet hänger i luften.


I ett hem behövs det alla olika typer av belysning, så som allmänbelysning som utgörs av våra taklampor, arbetsbelysning, exempelvis vid köksbänken eller skrivbordet i arbetsrummet, stämningsbelysning, så som mysbelysningen i sällskapsrummet och eventuellt punktbelysning som lyser upp en tavelvägg exempelvis.


Även om det kan kännas mycket är riktlinjen att ha 5-7 belysningspunkter i ett rum, för en optimal upplevelse, där en kombination av ovan typ av belysning oftast ger den bästa upplevelsen. Om du upplever att du inte riktigt får till det med belysningen hemma, fundera kring din nuvarande komposition av lampor och se om någon av ovan typ fattas. Ibland kanske det behövs adderas både en och två typer för att få till rätt känsla.


Att använda dimmer kan också vara en lösning. Genom att sätta en dimmer på en taklampa i vardagsrummet kan lampan fungera både som allmänbelysning och stämningsbelysning då ljusnivån regleras efter behov.


Höstens trender går mot ett lekfullt uttryck och naturnära material. Precis som inom möbler gillar vi att en lampa är flyttbar och kan då enkelt laddas upp med en USB-kabel. Färgmässigt ser vi inslag av lila och för den modiga även inslag av neon.


Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page