top of page
  • Anna B Inredning

Cottagecore som inredningsstil - hur gör jag?

Cottagecore seglade upp kring 2010-talet och inspireras av det traditionella lantliga i all enkelthet. Med några enkla knep kan du också föra in Cottagecore i ditt hem:


Mysfaktorn är viktig inom Cottagecore och belysning är ett lätt sätta att skapa en stämningsfull känsla. Trenden flyttbar belysning har lett till en uppsjö av fina mindre lampor som laddas upp och kan därmed flyttas runt efter behov och tidpunkt på dagen.


Då Cottagecore tar oss tillbaka till det traditionella blir gammalt möte nytt en stor del av stilen. Låt loppis- och auktionsfynd ta plats och dekorera gärna med fler än färre detaljer, då Cottagecore tillåter mycket mer dekorationer och inredning än den mer minimalistiska skandinaviska stilen.


Addera textilier, gärna många kuddar och plädar i soffor och i sängen! Ju mjukare ju bättre och låt traditionella mönster så som blommigt, randigt och rutigt komma fram.


Prunkande blombuketter och gröna blad från naturen är en naturlig del av Cottagecore. Låt dig inspireras av naturen och tänk fritt, det finns inga regler utan välj det du föredrar.


Precis som den generella inredningstrenden har varit ett par år nu så gillar Cottagecore också att blanda olika texturer, taktila ytor med släta naturmaterial för att ska en balans. Färgpaletten utgår från varma toner så som brunt, beiget och vitt men tillsätt gärna en accentfärg så som lavendel eller grönt som gifter sig fint med de varma tonerna.


Bilder lånade från InstagamSenaste inlägg

Visa alla

Commentaires


bottom of page