top of page
  • Anna B Inredning

Inredningstips för rum med låg takhöjd

Har du lågt i tak kan man trolla med inredningen för att skapa en känsla av högre takhöjd än var verklighetens förutsättningar ger.


Tänk ljusa kulörer! Generellt så skapar kallare färger mer rymd, så om du planerar att måla om, välj en ljusgrå kulör som gärna få dra åt det blåa hållet.


Genom att måla taket i en högblank vit färg dras ögat automatiskt dras uppåt och ger en förhöjande effekt av glansen. Detta bör dock göras i alla rummen, annars kan det bli obalans i ditt hem. En ren matt vit nyans ger också en illusion av högre takhöjd.


Möblera från rummets mitt och utåt, så att inte alla möbler står längs väggarna, det skapar mer rymd i rummet. I ett vardagsrum väljs med fördel låga möbler. Kombinera gärna en låg soffa med låga fåtöljer för att skapa balans. Placera de på en större matta för att grunda rummet. En bokhylla eller annan förvaring får gärna gå ända upp till taket.


Gardinerna hängs högt i taket, gärna med hjälp av en takskena, eller varför inte sätta upp ljusa hissgardiner i ett fint linnetyg i taket?


Välj lååånga inredningsdetaljer. Höga ljusstakar och en avlång spegel på väggen, som både förlänger och förstorar rummet. En stor grön växt med en lång stam och större krona blir ett fint inslag i rummet.


När det kommer till belysning är tumregeln fortfarande 5-7 lampor i ett rum. Undvik plafonder eller lågt hängande taklampor, välj istället en långsmal variant som placeras högt. Addera bordslampor som lyser uppåt, det skapar en illusion av högre takhöjd. En golvlampa son lyser uppåt skapar samma känsla.Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page