top of page
  • Anna B Inredning

Sälja bostad? Tips för att skapa en mer attraktiv bostad vid försäljning

Fokus ska vara på bostaden och inte på dig/er som bor där. Plocka undan alla personliga tillhörigheter samt sådant som kan tänkas upplevas som plottrigt på en bild. När du känner dig färdig, plocka undan lite till. Tänk på att rummen upplevs som rymligare med färre saker framme.


Det är lätt att det som plockas undan åker in i garderober och skåp. Dock är det många spekulanter som även kikar in i dessa. Då kan det vara bättre att packa i flyttkartonger som ställs undan i ett förråd, på vinden eller i källaren. Kostnaden för hyra av förråd i samband med försäljning av bostad är avdragsgill.


Städa ordentligt inför visningarna, kök och badrum bör vara kliniskt rena. En välstädad bostad ger ett helhetsintryck av att varav välvårdad och välskött, vilket underlättar för potentiella köpare att föreställa sig hur det skulle vara att leva och bo där.


Hallen skapar första intrycket av bostaden, så lägg lite extra tid på att skapa en välkomnande hall. Plocka undan alla skor och ytterkläder, behåll endast ditt finaste ytterplagg. En mindre vas med blommor och en ljuslykta på en bänk eller byrå ger ett inbjudande intryck. Funderna över belysningen, har hallen endast en taklampa kan det vara klokt att addera en mindre lampa som ger ett trivsammare ljus på ett avlastningsbord eller på väggen.


Blommor skapar en trivsam miljö, så många gröna växter är bra. Snittblommor i kök, vardagsrum och kanske badrum ger ett inbjudande intryck, både på bild och på visningarna. Det behöver inte vara stora buketter utan kan räcka med enklare varianter med bara gröna blad i en vas.
Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page