top of page
  • Anna B Inredning

Spenderar du mycket tid hemma?

5 tips för att skapa ett harmoniskt hem:


Färgskalan påverkar ditt humör. Fundera kring vilka färger som gör dig lugn, ofta är det åt det blåa och gröna hållet men även ljusa färger så som beiget och vitt kan verka lugnande. Låt de större möblerna gå i de lugna färgerna och addera sedan accessoarer i accentfärger som även kan bytas ut vid behov. En bra tumregel kan vara max tre färger, två basfärger och en accentfärg. Textilier så som plädar och kuddar ger också en mer ombonad känsla. En tjock och tät matta som täcker nästan hela golvytan förstärker den ombonade känslan ännu mer.


Hallen är det första du ser när du kommer hem och det sista du ser när du går hemifrån. Häng undan de ytterkläder du inte använder varje dag och arbeta med väggkorgar om det är lite plats för inbyggd förvaring för de dagliga accessoarerna så som vantar och nycklar. För mer förvaring, sätt upp överskåp eller hyllor precis under taket så utnyttjar du hela väggen.


Flytta ut möblerna från väggarna och skapa rymd framför fönstren så upplevs rummet som rymligare. Placera soffan i vardagsrummet efter vad som passar rummet och inte efter TV-möbeln. I dagens öppna planlösningar kan en soffa fungera fint som en avdelare mellan vardagsrummet och köket. Gillar man inte baksidan av soffan kan en skänk placeras mot baksidan, som sedan pryds av vackra stilleben.


Belysning skapar både trivsel och harmoni. Ofta behövs fler belysningspunker än vad vi tror. En tumregel brukar vara 5-7 belysningspunkter i ett rum, vilket kanske kan anammas i vardagsrummet, medan 3-5 är mer rimligt i mindre rum. Såhär års ger levande ljus hög mysfaktor på kvällarna. Ljusstakar och ljuslyktor blir också fina inredningsdetaljer. Glöm inte att släcka ljusen när du lämnar rummet bara!


Blommor och växter fungerar inte bara som luftrenare utan skapar också en trivsam miljö i hemmet. Är du inte speciellt intresserad av blommor satsa på lättskötta blommande krukväxter så som Rosenkalla eller Fredskalla.


Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page