top of page
  • Anna B Inredning

Tips vid inredning av barnrum

När man inreder ett barnrum är det mysigt att göra det tillsammans med barnet. Att ta del av barnets önskemål och tankar kring rummet och dess inredning är en bra utgångspunkt. Fundera kring barnets personlighet och intressen.Föredrar barnet mer stillsamma aktiviteter så som att pyssla eller är det ett mer aktivt barn som behöver plats för kreativa stojiga lekar? Att inreda för en ny person som man ännu inte känner blir lite annorlunda. Här får man istället fundera kring hur man med detaljer, så som väggdekaler eller tavlor kan berätta vem som kommer att bo i rummet.


Smart förvaring förenklar städningen. Placera förvaringen i barnens höjd, då är det enklare att städa undan tillsammans och göra det till en del av leken. Korgar i mjuka material så som bomull skapar både en mysig känsla och är lätta att städa undan alla leksaker i även för barnet. Vill man förenkla dammsugningen kan man sätta upp vägghängda hyllor ett par decimeter ovan golvet för att förvara tygkorgarna på.


Skapa ett mysigt kryp-in, där både barn och vuxna kan umgås tillsammans. Ett tipitält med en massa kuddar och mysiga filtar i är en utmärkt plats för både lek och avslappnande stunder.


Fundera kring golvet - barn leker ofta på golvet och därför är det extra viktigt med mjuka mattor och sköna material. Mattor verkar också som ljuddämpande för slamrande prylar och leksaker.


Väggdekaler är ett bra sätt att ge barnens rum karaktär utan att för del delen behöva måla eller tapetsera om hela rummet. Lätta att sätta upp och ta ner. Vill man sätta upp tavlor för att skapa ett mer personligt rum kan det vara klokt att använda tavellister, då är det lätt att variera motivet på tavlorna när barnet blir äldre.


Skapa mysig belysning med ljusslingor för kvällar och nattbelysning. Att ha en dimmer till taklampan ger flexibilitet mellan mer upplyst på dagen för lek och kreativitet och dämpad belysningen på kvällen.

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page